Bandet

Alingsås 2024

The Boys


Musikerna i Max Lagers N O Stompers är alla mogna män som lärde sig att spela tradjazz på 50- respektive 60-talen.

Ulf Albrektsson, piano och sång.

Ulf är en duktig pianist och han är också vår förstesångare. Hans karaktäristiska röst är en verklig tillgång för orkestern. Ulf var initiativtagaren till att orkestern bildades 1979. Ulf var förr krögare på Jazzhuset i Göteborg och var eldsjälen bakom såväl Göteborgs som Kungshamns Jazzfestival.

Ored Borgsund, bas.

Ored är en lugn och eftertänksam person. Som basist är han dock synnerligen energisk och Oreds basspel utgör grundbulten i kompet.

Lennart Carlsson, trummor.

Lennart är en riktig New Orleans-trummis som spelar trummor istället för att slå på trummor. Hans bastrumma är en skönhet med inbyggd belysning – den kallas the dream-drum.

Mikael Cinthio, klarinett, saxofoner och sång

Typograf från Lund och kom med i bandet 2017. Spelade under 1970- och 80-talen i Traditional Feetwarmers och studentorkestern Bleckhornen. Var med från början av The Absalon Orchestra liksom Östblocket (klezmer och balkanbrass) båda baserade i Malmö. Spelar gärna i olika småkonstellationer. t. ex. Cinthio Andersen Band, ett samarbete över sundet. Han spelar alltså inte bara New Orleansjazz även om den kanske ligger närmast hjärtat efter år med Feetwarmers, Black Bennys med flera.

 

Bo Ericsson, trumpet och kornett.

Bosse började som trombonist i mörkaste Småland i herrans tukt och förmaning. Drog till Göteborg på 1970-talet för studier och startade Superior Jazzband tillsammans med Ored. Bollen var i rullning. Från och med nu gällde Bunk, Jim och alla som hette Kid. Kom som trumpetare (!) till Max Lagers 1979.Peter Trägårdh, trombon och sång.

Peter har spelat på sin trombon i över 60 år och är fortfarande förtjust i vår kära New Orleansjazz. Vad gäller trombon har de viktigaste förebilderna varit Papa Bue, Chris Barber, Honore Dutrey, Kid Ory, Jack Teagarden och Wilbur de Paris.  Peter började sin musikerkarriär i Malmö för att fortsätta i Stockholm och hamnade i Göteborg 1971. Han skrev på för Max Lagers 2004 efter 30 år med Carnegie Jazzband.

Mathias Gustavsson, banjo.

Mathias har spelat New Orleans jazz med framförallt mindre konstellationer under mer än 20 år. Han började sitt banjospelande i studentorkestern Tongångarne i början av 90-talet och var sedan början av 2000 en del av Jazz Pirates. Hans spelstil är energisk med ett fokus på rytm och samspelet med övriga rytmsektionen och solisterna. Mathias arbetar till vardags med miljö och utvecklingsfrågor på IVL Svenska Miljöinstitutet. Han anslöt till Max Lagers 2023.